AfterSchooljuf 
voor bijles, huiswerkbegeleiding en 'leren leren'

Diensten

 

Bijles:

Uw kind kan bij mij bijles krijgen. Door bijles kan uw kind groeien en dat beetje extra zelfvertrouwen krijgen wat nodig is. Tijdens de bijles kunnen we oefenen met onderdelen van de lesstof waar uw kind extra ondersteuning bij nodig heeft. U kunt bijvoorbeeld denken aan onderdelen bij spelling, rekenen of begrijpend lezen.  Omdat ik veel ervaring heb op verschillende basisscholen heb ik ook met veel verschillende lesmethodes gewerkt. Dit zorgt ervoor dat ik uw kind op de juiste manier kan begeleiden. 

De kosten voor een bijles zijn: € 40,00 per uur en € 22,50 per half uur.

 

Huiswerkbegeleiding:

Bij huiswerkbegeleiding ondersteun ik  uw kind bij het maken van het huiswerk. (basisschool én middelbare school) Voor ouders is het soms best moeilijk om hun kind zelf de begeleiding te geven. Dikwijls zorgt dit voor spanning en discussies ("De juf/meester/leraar doet het heeeeeel anders!") Graag kijk ik samen met u hoe ik uw kind daarbij kan ondersteunen.

De kosten voor huiswerkbegeleiding zijn: € 40,00 per uur en € 22,50 per half uur.

 

Ik leer leren training:

Met ingang van september 2019 ga ik starten met het geven van de "IK LEER LEREN" training. Deze training kan gevolgd worden in groepjes van max. 5 leerlingen of individueel.   De training geeft handvatten voor makkelijker en efficiënter (slimmer) leren en is daarom geschikt voor:

 • Kinderen in de bovenbouw van de basisschool
 • Hoogbegaafde kinderen
 • Brugklassers
 • Kinderen in het 2e leerjaar van HAVO en VWO die plotseling merken dat het leren niet meer gaat zoals voorheen
 • Jongeren in het MBO en HBO (deze volgen de training meestal individueel)

Zo kan het dus heel handig zijn om uw kind te laten deelnemen aan de training als hij of zij net gaat starten op de middelbare school. Het kan ook zijn dat uw kind dreigt vast te lopen op school, dan is het beslist nog niet te laat om de training te volgen! De leerlingen die de training hebben gevolgd ervaren meestal dat het leren daarna een stuk makkelijker gaat!

Alle aspecten van leren komen aan bod zoals:

 • Leerstijl: Wat is je talent en hoe zet je dit effectief in
 • Leerstrategie: Wat is een slimme aanpak voor leerwerk, maakwerk en rekenwerk
 • Faalangst: Hoe ga je om met spanning en stress
 • Concentratie: Hoe houd je je bij de les en hoe houd je het vol
 • Motivatie: Wat doe je met 'geen zin' en saaie lessen
 • Plannen en organiseren van huiswerk, taakopdrachten en vrije tijd
 • Evalueren: Hoe pak je je zaken aan en hoe kan het beter
 • en natuurlijk heel veel tips, weetjes, testen en oefeningen

Het verschil met huiswerkbegeleiding is dat deze training kinderen leert welke voorwaarden nodig zijn om te kunnen leren, bij huiswerkbegeleiding gaat het meer over de inhoud van de vakken.  (Een combinatie is overigens ook mogelijk! Vraagt u gerust naar de mogelijkheden!)

De training helpt kinderen ook met het zoeken naar hun eigen leerstijl en leervoorkeur. 

Geef uw kind nu alvast op om zeker te zijn van een plekje!

De kosten voor de  groepstraining zijn:  € 182,50 (incl. BTW) voor 5 lessen inclusief werkboek. De lessen duren ongeveer 1,5 uur en worden gegeven in groepjes van max. 5 leerlingen.

De kosten voor een individuele training zijn:  € 60,- per les (incl. BTW). Het werkboek kost € 32,50 en kan via mij besteld worden.

Indien gewenst kan de training ook op locatie gegeven worden (bijv. op een school), de tarieven voor een training op locatie worden op maat bepaald.


Voor meer informatie kunt u kijken op  https://ikleerleren.nl/